Edukacija za časnike HRM-a

7/10/2013 3:52:00 PM
Edukacija za časnike HRM-a

09.07.2013. godine u HHI-u je održana edukacija za časnike Hrvatske ratne mornarice tematskog naslova „Pomorske navigacijske karte u svjetlu uvođenja novih tehnologija i propisa - zahtjevi i potrebe HRM-a“. Predavač je bio mr.sc. Željko Bradarić, kap., pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju i sigurnost plovidbe.

Cilj ove edukacije bio je pojasniti pojmovno i tehnički elektroničke karte, te njihovo korištenje u odnosu na SOLAS zahtjeve, kao i moguće non-SOLAS opcije u svijetu i Hrvatskoj. Naglasak je bio na potrebama i zahtjevima HRM-a uz prezentaciju i obrazlaganje mogućih opcija korištenja službenih ENC-ova za potrebe Zapovjedništva HRM-a, Centra za obuku i brodova HRM-a. Dogovorene su i konkretne aktivnosti kojima će se u kraćem roku osigurati dostupnost svim hrvatskim ENC-ovima putem web servisa.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)