HHI na 16. Festivalu znanosti

5/4/2018 6:00:00 PM
HHI na 16. Festivalu znanosti

Dana 16. travnja 2018. Hrvatski hidrografski institut sudjelovao je na 16. Festivalu znanosti, koji se održao od 16. do 21. travnja u 23 hrvatska grada. Sudionici su imali priliku upoznati se pobliže s radom HHI-ja i razgledati dio opreme koja se koristi za istraživanje mora (oceanologija), kao i navigacijska sredstva i nautičke publikacije. Među izloženom opremom mogli su se vidjeti izlošci iz stalnog postava Muzeja hidrografije (npr. heliograf) te suvremena oprema koja se koristi u današnje vrijeme (Niskinov crpac, strujomjer itd.).

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine u cilju približavanja znanosti javnosti informiranjem o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšavanjem javne percepcije znanstvenika, te motiviranjem mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)