IMSC 2013.

4/22/2013 3:02:00 PM

5. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti – 5th INTERNATIONAL MARITIME SCIENCE CONFERENCE - IMSC 2013. održava se 22. i 23. 04. 2013. u Solinu u hotelu President u organizaciji Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita, te u suorganizaciji s Pomorskim fakultetima iz Portoroža (Slovenija) i Kotora (Crna Gora). Pokrovitelji Konferencije su Međunarodna pomorska organizacija (International Maritime Organization-IMO) i Ministarstvo pomorstva , prometa i infrastrukture, Grad Solin, Županija Splitsko-dalmatinska, Plovput, Hrvatski registar brodova, Lučke uprave Split i Ploče.

U ime Hrvatskog hidrografskog instituta, na svečanosti otvorenja su sudjelovali pomoćnici ravnatelja Vinka Jurić i doc. dr. sc. Nenad Leder koji se kraćim izlaganjem obratio nazočnima.

O Konferenciji: IMSC 2013. se bavi suvremenim pomorstvom, sigurnošću plovidbe, očuvanjem morskog okoliša, hidrografijom, pomorskim informacijskim sustavima, financijama u pomorstvu, pomorsko pravnom regulativom, zdravstvom u pomorstvu, nautičkim turizmom, razvojem luka, razvojem modernih tehnologija za prijevoz tereta morem, ljudskim resursima i obrazovanjem u transportu i dr.

Na konferenciji će se prezentirati radovi inozemnih znanstvenika i stručnjaka (Brazil, Poljska, Švedska, Crna Gora, Srbija,Slovenija, Finska, Slovačka, Velika Britanija i dr.) čime se pridonosi međunarodnom razvoju i ugledu konferencije.

Ovogodišnja novost je organizacija ekonomskog foruma u cilju sinergije znanosti i gospodarstva. Na forumu će se predstaviti tvrtke iz Republike Hrvatske i inozemstva s projektima vezanim za RH.

Više o konferenciji na: http://www.pfst.hr/imsc/

Sve dodatne informacije : Vinka Jurić, mob: 091 215 7065, vinka.juric@hhi.hr.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)