JASPPer, Edukacija lokalnih nadležnih institucija o regulatornim zahtjevima i praksama monitoringa

12/6/2013 1:41:00 PM
JASPPer, Edukacija lokalnih nadležnih institucija o regulatornim zahtjevima i praksama monitoringa

Dana 28.11.2013. u Tivtu, Hotel Magnolija (Trg Magnolija 2A) od 11:15 - 13:15 održana je edukacija lokalnih nadležnih institucija o regulatornim zahtjevima i praksama monitoringa mora na projektu „JASPPer“ sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnicima javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Edukaciji je prisustvovalo 24 sudionika.

  • - Uvodnu riječ, predstavljanje projekta i partnera kao i prezentaciju monitoringa površinskih voda u Crnoj Gori iznio je koordinator projekta mr Pavle Đurašković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
  • - Dr Aleksandar Joksimović, predstavnik Instituta za biologiju mora Kotor objasnio je stanje i perspektivu morkog ribarstva u Crnoj Gori.
  • - Predstavnik Hrvatskog hidrografskog instituta iz Splita, dr.sc. Tonći Panžić prezentirao je Okvirnu direktivu o morskoj strategiji i njenu primjenu u Hrvatskoj i Crnoj Gori .
  • - Predstavnik Instituta za more i priobalje, dr.sc. Enis Hrustić predstavio je metodologiju i plan istraživanja uticaja ispusta otpadnih voda u pograničnim područjima Republike Hrvatske i Crne Gore.

Edukacija je završena diskusijom i konzultacijom sa sudionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i saznanja vezanih za implementaciju Okvirne direktive o morskoj strategiji.

Više o projektu na www.hhi.hr/jaspper

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)