JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

6/18/2014 10:48:00 AM
JASPPer - Okrugli stol u Kotoru

Dana 10.06.2014. u Kotoru održan je drugi Okrugli stol u sklopu projekta „JASPPer“, na kojem su, uz predstavnike projektnih partnera (Hrvatski hidrografski institut, Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju iz CG, Institut za more i priobalje Dubrovnik i Institut za biologiju mora Kotor) i suradnika (Plovput) sudjelovali i predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnici javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem.

Uvodnu riječ održao je Ranko Crmarić, predstavnik Hrvatskog hidrografskog instituta.

Katja Božić, predstavnica Povput-a iz Splita, održala je predavanje "Označavanje morskih ispusta u RH".

Nazočnima je održana prezentacija sa temom „Otpadne vode i efekti na životnu sredinu i ljudske aktivnosti“ predstavnika Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Pavle Đuraškovića.

Direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora, Mirko Đurković, također je održao predavanje na temu „Utjecaj otpadnih voda na ribarstvo i akvakulturu – lokalni izazovi“.

Nakon prezentacija između sudionika okruglog stola uslijedila je rasprava, konzultacije i razmjena mišljenja o iznesenim prijedlozima u pravcu aktivnog uključivanja ciljanih skupina u projektne aktivnosti, kao i razmjene ideja i saznanja vezanih za ispuste otpadnih voda u prekograničnom području.

Više informacija:
http://www.hhi.hr/projects/viewproject/16,
http://www.meteo.co.me/misc.php?text=115&sektor=3
Project manager: Nenad Leder, nenad.leder@hhi.hr, +385 091/2257401
Project assistant: Vinka Kolić, vinka.kolic@hhi.hr, +385 091 2157065
Za sadržaj su odgovorni Hrvatski hidrografski institut i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)