JASPPer - prezentacija rezultata projekta

4/24/2015 12:55:00 PM
JASPPer - prezentacija rezultata projekta

Predstavnici partnerskih institucija prezentirali su rezultate projekta „JASPPer“ u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku 31. ožujka 2015.

Voditelj projekta Nenad Leder, Hrvatski hidrografski institut, izložio je rezultate snimanja položaja i stanja infrastrukture podmorskih cijevi kanalizacijskih ispusta Cavtat i Trašte.

Aleksandar Kojović iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore prezentirao je rezultate, osim hidrografskih mjerenja, koji se tiču Ispusta Trašte.

Draga Drakulović, Institut za biologiju mora – Kotor, prezentirala je ulogu IBMK u projektu JASPPer.

Marko Mlinar, Hrvatski hidrografski institut, prikazao je termohaline karakteristike mora u blizini Ispusta Cavtat u kolovozu 2014. i ožujku 2015. te morska strujanja u blizini Ispusta Cavtat u cijelom periodu istraživanja (27.8.2014. – 1.3.2015.).

Enis Hrustić, Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, prezentirao je rezultate koji se tiču kemijsko-bioloških parametara u moru i sedimentu oko ispusta Cavtat, kao i rezultate istraživanja obraštajnih organizama i makrozoobentosa na i oko završnog dijela podmorske infrastrukture Ispusta Cavtat, slijedom navođenja.

Nakon navedenih prezentacija, zainteresiranim sudionicima (studenti i zaposlenici Sveučilišta u Dubrovniku s odjela Akvakulture, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici tvrke Morsko Dobro iz Crne Gore te projektim partnerima) se obratila Branka Mračević i izložila najnovije detalje o pripremi Memoranduma o suradnji pograničnih općina u Hrvatskoj (Konavle) i Crnoj Gori (Herceg Novi, Tivat i Kotor) po pitanju upravljanja otpadnim vodama i nadzora utjecaja kanalizacijskih ispusta na zagađenje mora.

Završna konferencija projekta JASPPer održati će se u Tivtu 28. travnja 2015.

Više o projektu na www.hhi.hr/jaspper 

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)