Nastavak edukacije djelatnika HHI-a u organizaciji IHO-a

7/29/2019 11:53:00 AM
Nastavak edukacije djelatnika HHI-a u organizaciji IHO-a

U organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO) od 8. do 19. srpnja 2019. godine u Republici Koreji, u sjedištu Korejske hidrografske i oceanografske agencije (Korea Hydrographic and Oceanographic Agency - KHOA) u Busanu održano je usavršavanje pod nazivom - „Training for Trainers (TFT) Programme in Basic Hydrography“.

Uz polaznicu HHI-a, Anu Babić, u usavršavanju je sudjelovalo nekoliko članica IHO-a (Kolumbija, Urugvaj, Malezija, Nigerija i Myanma).

Program usavršavanja bazirao se na grupnom radu i diskusiji polaznika programa koji su svoja dosadašnja iskustva iz hidrografije i srodnih područja primijenjivali u svrhu analize kvalitete, potpunosti i ispravnosti materijala za tečaj CAT C Hydro. Polaznici su sudjelovali i na jutarnjem programu – „14th International Symposium on Application of Marine Geophysical Data, Undersea Feature Names and GEBCO Outreach“ koji se održao u Busanu 9. srpnja 2019. godine. Organiziran je i terenski obilazak i zadatak na brodu R/V Hae Yang 2000, koji se sastojao od savladavanja osnovnih karakteristika dijela opreme broda, te obilaska radnog prostora.

Na ceremoniji zatvaranja sudionicima usavršavanja dodijeljeni su certifikati o sudjelovanju uz prigodne govore predstavnika KHOA-e.

S ovim usavršavanjem nastavljen je niz edukacija zaposlenika HHI-a u organizaciji IHO-a i odlična suradnja svih članica.

 

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)