Održan sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine - UKHO - a

3/7/2019 4:20:00 PM
Održan sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine - UKHO - a

U Splitu u Hrvatskom hidrografskom institutu (HHI) od 06. do 07. ožujka 2019. god. održan je sastanak s predstavnicima Hidrografskog ureda Ujedinjene Kraljevine (UKHO).

Sastanak je ispred HHI-a vodila Vinka Kolić, ravnateljica Instituta, a ispred UKHO Karen Bennett, voditeljica Odjela za intelektualno vlasništvo (UKHO IPS). UKHO je jedan od vodećih svjetskih hidrografskih ureda te radeći s drugim nacionalnim hidrografskim uredima, postavljaju i podižu globalne standarde hidrografije, kartografije i plovidbe. 

Razmatrane su teme od obostranog interesa vezano za realizaciju i unapređenje suradnje uspostavljene potpisivanjem međusobnog Ugovora 2005. godine, od analize i ocjene dosadašnje ugovorene suradnje dvaju ureda do aktualnih pitanja zaštite i načina ugovaranja licenčnog korištenja HHI-podataka.

Usvojeno je nekoliko važnih zaključaka koji bi se trebali zajedničkim aktivnostima realizirati u narednom razdoblju do sljedećeg sastanka. Sastanak je protekao u radnoj i ugodnoj atmosferi te se još jednom potvrdila uspješna dugogodišnja suradnja s jednim od vodećih hidrografskih ureda u svijetu.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)