Posjet državne tajnice MMPI-a Hrvatskom hidrografskom institutu

9/24/2017 1:19:00 PM
Posjet državne tajnice MMPI-a Hrvatskom hidrografskom institutu

Dana 21. rujna 2017. god. državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dr.sc. Maja Markovčić Kostelac za vrijeme svog radnog posjeta Splitsko – dalmatinskoj županiji posjetila je Hrvatski hidrografski institut (HHI).

Zajedno s izaslanstvom MMPI-a (Pomoćnik ministra kap. Siniša Orlić, Načelnik sektora u Upravi sigurnosti plovidbe,ujedno i predsjednik Upravnog vijeća HHI-a g. Lukša Čičovački) i ravnateljicom Instituta Vinkom Kolić, i njenim najbližim suradnicima održan je radni sastanak. Na sastanku su predstavnici MMPI upoznati s trenutnim stanjem hidrografske službe i ciljevima u 2018. Težište aktivnosti biti će na realizaciji utvrđenih prioriteta hidrografske izmjere, te obradi i publiciranju izmjerenih podataka u službenim izdanjima HHI-a čime će se značajno doprinijeti unapređenju hidrografsko-navigacijskog segmenta sigurnosti plovidbe. Pored navedenog razmijenjena su mišljenja po određenim administrativnim i regulatornim pitanjima u vezi s hidrografskom službom.

Državna tajnica posjetila je i stalni postav Muzeja hidrografije u HHI-u pri čemu se upoznala s najvažnijim detaljima povijesti i sadašnjosti hidrografske djelatnosti na obali Jadranskog mora koja se kontinuirano obavlja već 210 godina. Tom prigodom sastala se i porazgovarala sa zaposlenicima HHI-a, te je zajedno s ravnateljicom dala izjavu za novinare.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)