Posjet učenika srednje Pomorske škole - Split - HHI-ju

2/17/2020 10:57:00 AM

Dana 11. 02. 2020. godine Kartografski odjel, Nautički odjel i Muzej hidrografije posjetili su učenici prve godine srednje Pomorske škole iz Splita, ribarsko-nautički smjer u pratnji voditeljice prof. Marijane De Marchi.

Ovim posjetom nastavljena je praksa posjećivanja učenika srednjih škola Hrvatskom hidrografskom institutu, koja se njeguje dugi niz godina, a u svrhu terenske nastave i stručnog osposobljavanja.

Kao dio terenske nastave na temu izrade pomorskih karata u Kartografskom odjelu, učenici su s pozornošću pratili predavanje o procesu izrade pomorskih karata (papirnatih i elektroničkih), njihovoj objavi, umnožavanju i održavanju, a u Nautičkom odjelu upoznati su s djelokrugom rada koji omogućuje navigacijsku sigurnost plovidbe.

Učenici su posjetili i arhivsko-muzejski prostor te su kroz kratko predavanje saznali više o povijesnom razvoju hidrografske službe od prvih hidrografskih mjerenja do današnjih dana.

Kao uspomenu na ovaj posjet, HHI je učenicima poklonio primjerke pomorskih karata, a koje će im poslužiti za kvalitetno obavljanje stručnih vježbi iz njihovih stručnih premeta.

Latest

7/12/2024
Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)

On behalf of the Republic of Croatia, its Hydrographic Institute (HHI) chaired the 24th MBSHC Conference (MBSHC24), held in Constanţa, Romania, from 2 to 4 July 2024. The Conference was hosted by Romania, which at the close took over the chairmanship from the Republic of Croatia...

read more Croatia ends two-year chairmanship of Mediterranean and Black Seas Hydrographic Commission (MBSHC)