Sastanak projektnog tima JASPPer

18.4.2014. 15:35:00
Sastanak projektnog tima JASPPer

Dana 10.04.2014. u Tivtu održana je edukacija lokalnih nadležnih institucija o zakonodavnoj regulativi i modelu monitoringa mora na projektu „JASPPer“ sa jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i predstavnicima javnih ustanova i firmi nadležnih za upravljanje vodama i morem. Edukaciji je prisustvovalo 16 sudionika.

Uvodnu riječ, predstavljanje projekta i partnera kao i prezentacija „Utjecaj komunalnih otpadnih voda na sanitarni kvalitet kupališta crnogorskog primorja“, iznio je mr. Pavle Đurašković iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Dr.sc. Aleksandar Joksimović, predstavnik Instituta za biologiju mora Kotor objasnio je stanje i perspektivu morkog ribarstva u Crnoj Gori, uz prezentaciju „Crnogorsko morsko ribarstvo u kontekstu mediteranske urebde 1967/2006 za održivo ribarstvo“.

Predstavnica Hrvatskog hidrografskog instituta iz Splita, Vinka Jurić prezentirala je obavljene projektne aktivnosti kao i planove predstojećih aktivnosti.

Predstavnik Instituta za more i priobalje, dr.sc. Enis Hrustić održao je predavanje na temu „Standardne analize u oceanografiji“.

Edukacija je završena raspravom i konzultacijama sa sudionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i znanja vezanih uz projektne aktivnosti.

Zadnje vijesti

12.7.2024.
Završilo dvogodišnje hrvatsko predsjedanje Hidrografskom komisijom za Sredozemno i Crno more (MBSHC)

Hrvatski hidrografski institut (HHI) predsjedao je, u ime Republike Hrvatske, 24. konferencijom MBSHC-a (MBSHC24), koja se održala od 2. do 4. srpnja 2024. u Constanţi. Domaćin MBSHC24 bila je Rumunjska, koja je nakon završetka konferencije preuzela od Republike Hrvatske...

opširnije Završilo dvogodišnje hrvatsko predsjedanje Hidrografskom komisijom za Sredozemno i Crno more (MBSHC)
14.6.2024.
Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na radionici „Razvoj i implementacija pomorskih sigurnosnih informacija (MSI Development & Implementation)“

Na poziv te pod pokroviteljstvom i u organizaciji Međunarodne hidrografske organizacije (IHO), Hidrografske komisije za Sredozemno i Crno more (MBSHC) i Turske ratne mornarice / Odjela za plovidbu, hidrografiju i oceanografiju (TN-ONHO), Hrvatski hidrografski Institut...

opširnije Sudjelovanje predstavnika HHI-ja na radionici „Razvoj i implementacija pomorskih sigurnosnih informacija (MSI Development & Implementation)“